Всесвітній День журавля

У другу неділю вересня у багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день журавля. Це свято присвячене проблемі збереження популяції журавлів у природі. На сьогодні ці птахи потребують посиленої охорони.

Педагоги нашого закладу приділили увагу Всесвітньому Дню журавля та включили цю тему в освітній процес. Заходи, які були проведені, сприяють підвищенню обізнаності дітей про цих чудових птахів та важливість їх збереження, допомагають формувати у дітей почуття природозбереження та поваги до природи.

За допомогою мовленнєво-художніх засобів педагоги вчили дітей помічати й розуміти красу рідної природи, розширювали знання дітей про журавля як символ та оберіг України, розвивали творчу фантазію, мовлення дітей, мислення, образне сприймання навколишнього. Виховували любов до рідного краю, до рідної мови.

Вихователі середніх груп Р.Черкашина, Н.Волинкіна, С.Нікітенко провели цікаві заняття та рухливу гру «Жаби й журавлі», де діти самостійно придумували вправи, що імітують рухи журавля.

Вихователь старшої групи О.Попова на занятті з ліплення закріпила зовнішні ознаки журавля та назви перелітних птахів, вихователь старшої групи Л.Жирних вивчила з дітьми вірш «Журавлі летять», вихователь старшої групи Л.Двигун виготовила поробку-іграшку з паперу «Журавель».

Керівник гуртка А.Трощій вивчила з дітьми вірш І.Січовика «До нас журавлик прилітав» за допомогою мнемотехніки.

Розучування вірша М. Познанської "Журавлі летять "за мнемотаблицею в середній групі.

День Журавля

Вивчення Вірша Марії Познанської "Журавлі летять"

День Журавля. + Аплікація

Всесвітній День журавля. Заняття для старших груп.

Кiлькiсть переглядiв: 26

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.